Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș: „Românii au avut conștiința dimensiunii lor europene încă de pe vremea lui Neagoe Basarab!”

9 Mai – Celebrăm Ziua Independenţei, proclamată în 1877, și Ziua Europei!

Sunt două noțiuni extrem de profunde. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să analizăm conceptul de a fi european, ce înseamnă sau ar trebui să însemne Europa și România în Europa.

Românii au avut conștiința dimensiunii lor europene încă de pe vremea lui Neagoe Basarab. Și, trebuie să recunoaștem, au fost momente în istorie când Europa era mult mai integrantă, din anumite perspective, decât astăzi.

Suntem nevoiți să privim mereu spre viitor și, din acest punct de vedere, trebuie să analizăm care sunt limitele conceptului „unitate prin diversitate”.

Niciodată România nu trebuie să renunțe la independența și suveranitate sa obținute cu sânge. În același timp, este evident că viitorul nostru nu poate fi decât unul european.

România puternică, apărându-și valorile și interesele pe picior de egalitate cu toți partenerii din Uniunea Europeană în luarea deciziilor la cel mai înalt nivel!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply