Istoria demonstrează că Partidul Național Liberal este un partid de construcție politică, instituțională, economică, socială. Liderii liberali au fost întemeietori, constructori și reformatori. Întemeietorii sunt: Ion Brătianu, Mihail Kogălniceanu și liberalii radicali, animați de elanul revoluționar al lui 1848 și al Unirii Principatelor, temperat ulterior de realitatea guvernării. Realizările PNL, de la acea vreme, sunt: Independența (1877), proclamarea ca Regat (1881), Marea Unire (1918).

Pentru PNL, România modernă înseamnă România Europeană. De la începuturile sale și mai ales în ultimii 30 de ani, PNL a ales Europa, a mers mereu spre Europa și a susținut cu succes aderarea noastră la UE și la NATO. Astăzi, România este parte din comunitatea euro-atlantică pentru că PNL a militat și a acționat mereu către acest obiectiv.

După aproape un secol și jumătate, PNL și-a asumat din nou responsabilitatea guvernării, într-un moment-cheie pentru România și a gestionat crize globale, pe de-o parte, precum pandemia sau războiul din Ucraina și a derulat un program istoric de investiții europene, la un nivel fără precedent.

PNL va rămâne un apărător și un garant al valorilor fundamentale care au dus România în Europa: libertate și democrație, o economie liberă, creștere prin investiții, o justiție independentă, presă liberă. Sunt lucruri pe care le-am apărat în cele mai negre momente ale istoriei. Proiectul PNL pentru următorul deceniu, la aproape un secol și jumătate de existență este: „A doua modernizare a României” – care înseamnă ridicarea țării, a comunităților, a infrastructurii, a economiei, a școlii și educației românești (România Educată).

La mulți ani, PNL! La mulți ani, liberali!

Departamentul Comunicare din cadrul PNL Argeş

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.