Liberalii au marcat Ziua Regalității la Curtea de Argeș

Cu ocazia Zilei Regalității, liberalii au marcat în Curtea de Argeș trei momente importante din istoria României care s-au petrecut în data de 10 mai, în ani diferiți: sosirea în țara noastră în 1866 a viitorului rege, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, obținerea Independenței României față de Imperiul Otoman în anul 1877 și încornarea sa în 1881, ca Rege al României.

Reprezentanți ai conducerii PNL Argeș, mai mulți primari și aleși liberali, conduși de prefectul județului, Radu Perianu și de președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, au depus coroane la mormintele familiei regale și au comemorat viața și activitatea regilor României.

“Ziua Regalității, 10 Mai, în locul potrivit din țară: la Curtea de Argeș. Aici odihnesc monarhii României devenită la 10 Mai 1877 o țară liberă cu un rege drept, Carol I, încoronat tot într-o zi de 10 Mai, în 1881. Am mers alături de colegii mei liberali pentru a aduce un omagiu regilor României. Este de datoria noastră să ne respectăm trecutul și oamenii de mare însemnătate în istorie!”, a precizat prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply