Biroul Executiv al PNL a decis excluderea lui Ludovic Orban din partid, după aproape 30 de ani de când acesta s-a alăturat liberalilor. Decizia a fost luată cu un vot covârșitor în ședința conducerii partidului, 31 dintre cei prezenți votând pentru, 2 împotrivă, iar 2 s-au abținut. Decizia finală trebuie să fie aprobată de Consiliul Național. În spatele ușilor închise, oamenii lui Florin Cîțu l-au atacat dur pe Orban, căruia i-au reproșat că nu a fost așa de vocal când a ajuns premier și cu voturile PSD.

Reacția lui Ludovic Orban, după votul din BEX: „Sunt victima unei găşti demolatoare care a luat o decizie absurdă. În loc să plece ei de la conducerea partidului sau să se excludă pe ei pentru ceea ce au făcut, au formulat excluderea mea din PNL. Această gașcă demolatoare pilotată de Klaus Iohannis este cea care a făcut praf PNL, democrația și coaliția de guvernare. Și-a desăvârșit opera prin aducerea PSD la guvernare!

Ar trebui să le fie rușine și când se plimbă pe stradă să stea cu ochii în pământ. Iohannis ar trebui să-și ceară scuze către cei peste 6,5 milioane de oameni care i-au acordat încrederea și de care și-a bătut joc. El a intervenit să fiu schimbat din funcția de președinte al PNL, pentru că nu aș fi acceptat niciodată alăturarea PSD.

Decizia de azi mă face un om liber să-i reprezint pe oamenii din țara asta care cred că au șansa să fie reprezentanți corect la nivel politic. Sunt liber să vin cu o construcție politică sănătoasă. Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali care au decență și respect pentru oameni o forță, un proiect național bazat pe valorile creștine. Nu îmi pare rău de nimic din ce am făcut în ultimii 31 de ani. Cei care conduc azi PNL au transformat partidul într-un loc de prostituție politică, stând la braț cu dușmanul!”.