Incompetența guvernului de a rezolva problemele sesizate de cadrele medicale îi omoară pe români. Astăzi, peste 20.000 de angajați din sistemul sanitar – medici, asistenți, infirmieri sau brancardieri – își întrerup activitatea timp de o oră, după luni întregi de negocieri eșuate cu Ministerul Sănătății. O oră în care românii nu mai au acces la sistemul medical.

Este o măsură fără precedent în istoria recentă!

Greva de avertisment a cadrelor medicale nu este una spontană. Actualul guvern cunoaște problemele de ani de zile și le ignoră cu grație.

Așa cum a procedat și cu profesorii, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a promis majorări salariale de 20% în Sănătate. Pentru că se aplică salariului de bază, majorarea este de fapt doar de puțin peste 13%. Salariile nu sunt însă principala problemă. Sistemul este de 34 de ani subfinanțat, managerii de spitale sunt numiți politic, iar medicii care decid să rămână în țară lucrează până la epuizare.

Opt spitale regionale au promis PNL și PSD în ultimii ani. Din opt spitale, au rămas patru, finanțate cică prin PNRR. Câte s-au costruit până acum? ZERO! Cât timp mai au să le construiască pentru a nu pierde banii europeni? Doi ani!

Cum cred acești politruci care asfaltează o străduță în doi ani de zile că vor construi patru spitale regionale? Nu cred, știu adevărul, dar îi sfidează pe români.

De trei ani de zile, Ministerul Sănătății este condus de incompetentul de Alexandru Rafila, un oportunist care face afaceri cu Organizația Mondială a Sănătății. Același Rafila care a profitat cât a putut de mult în pandemie, în timp ce îi ținea pe români în case. Același Rafila care pleacă în vacanțe de lux, în timp ce la ușa ministerului protestează bolnavii de cancer, batjocoriți de un sistem corupt.

Medicamentele sunt tot mai scumpe, iar mai nou, de trei luni, bolnavii cronici sunt impozitați pentru că nu pot să meargă la muncă. Alexandru Rafila nu este altceva decât sluga companiilor farmaceutice.

Iar asta arată ultimele investigațiile jurnalistice, care demonstrează că mai multe companii farma apar, chiar pe site-ul oficial al evenimentelor, drept parteneri și sponsori ai conferințelor Societății Române de Microbiologie, condusă de Rafila.

AȘA NU SE MAI POATE! România a avut în 2023 cea mai mică alocare din PIB pentru Sănătate din ultimii patru ani. Pe de altă parte, suntem codașii Uniunii Europene când vine vorba despre investiții în sistemul sanitar. Oamenii mor cu zile în spitale din cauza unui sistem corupt.

Românii merită spitale curate, tratamente de specialitate și, cel mai important, măsuri de prevenție. În ultimul an, Caravana Medicală AUR a mers în multe județe din țară. Am ajuns în sate uitate de PNL și PSD, acolo unde nu există nici măcar un medic de familie.

Venim la guvernare și schimbăm sistemul din temelii! Vom majora bugetul pentru sănătate și vom introduce analize gratuite și obligatorii pentru milioane de români.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.