Dacă nu ar exista bugetarii, privații ar muri de foame!

Nu m-ar mira să aud și asta din gura miniștrilor și liderilor PSD, care și-au făcut un obicei din a bulversa, în fiecare săptămână, mediul economic, cu tot felul de afirmații sau propuneri de revoluționare a fiscalității.

Ca om care îmi câștig banii în economia reală, vă transmit, domnilor guvernanți ai PSD, că ultimul lucru de care are nevoie mediul de afaceri în această perioadă de criză sunt experimentele fiscale. Ne liniștește domnul Ciolacu spunând că nu se schimbă nimic anul acesta, dând de înțeles că vor fi modificări de anul viitor.

Anul viitor va fi și mai rău pentru mulți agenți economici, căci criza abia de aici înainte începe. E absurd, într-un astfel de context, ca singura ta preocupare economică să se rezume la cum să adaugi noi biruri tot în cârca celor care produc.

Greul bugetului din 2023 va fi dus tot de sectorul privat. El va plăti și grosul salariilor celor 1,2 milioane de angajați la stat, care se bucură și de salarii mai mari, și de privilegii mai multe. Eu înțeleg că PSD își protejază strict electoratul său, dar dacă-l protejază cu adevărat și vrea să aibă din ce să fie plătit și la anul, atunci ar face bine să renunțe la aceste neinspirate intenții de intervenție în piață.

Mecanismele economice se reglează, de multe ori, de la sine. Când statul se implică, de cele mai multe ori încurcă, pentru că o face prost și fără cap. Or, dacă nu ne poate sprijini în mod real, măcar să nu ne mai încurce.

Mihai Coteţ, preşedinte PNL Piteşti

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.