Astăzi, alături de colegii mei, am luat la pas cartierul Trivale, mai exact zona pieței de la Complexul I. La o primă vedere, cartierul Trivale pare ceva mai îngrijit decât cartierul Găvana, dar suferă din multe puncte de vedere.

  • Lipsa locurilor de parcare este una cruntă. Trotuarele s-au transformat în locuri de parcare, punând în percol viața trecătorilor. Unii locuitori sugerează tăierea spațiilor verzi, ceea ce ar fi o crimă. În schimb, municipalitatea poate achiziționa teren – s-au făcut ceva retrocedări în zonă – pentru a realiza, pentru început, măcar o parcare supraetajată. La ora actuală avem blocul și scandalurile pe marginea parcărilor lipsă.
  • Din punct de vedere estetic, dar și funcțional, zona nu arată deloc bine, din cauza faptului că multe dintre blocuri sunt neanvelopate. I-am informat pe cetățeni cu privire la oportunitățile pe care le au și i-am dirijat cu dosarele către Primăria Pitești. Unele asociații deja făcuseră demersuri, deocamdată, fără niciun rezultat.
  • Mobilierul urban lasă de dorit la multe dintre scările de bloc; am notat, punctual, fiecare dintre problemele constatate și le vom înainta celor responsabili cu remedierea lor.
  • Tot punctual există în cartier zone pietonale prevăzute cu trepte, dar nu și cu rampe de acces, ceea ce îngreunează considerabil accesul persoanelor cu handicap și a părinților care merg cu căruciorul.
  • Am mai constatat, de asemenea, că locurile de joacă nu sunt prevăzute cu coșuri de gunoi.

Dincolo de așteptările cetățenilor de la administrația locală, am constatat încă o dată un lucru care mă mâhnește: încă nu am învățat să ne comportăm ca o comunitate căreia îi pasă de locul în care trăiește. Oamenii se plâng de lipsa curățeniei, dar aruncă semințe la scara blocului și nu s-ar apleca după o hârtie să o ducă la coșul de gunoi. Nu ar face nimic pentru ca locul în care trăiesc să fie mai curat, mai frumos. Lipsește acea minimă inițiativă, acel minim simț gospodăresc.

Măcar copiii noștri sper să fie educați în alt spirit, deși modelele de bună practică din jurul lor sunt atât de puține, iar comunitatea locală nu are niciun demers în zona civilității de care ducem atâta lipsă.

Recunosc, am prins ceva speranță când am văzut, într-o parcare, trei puștoaice cu inițiativă antreprenorială care împleteau și vindeau brățări. Nu doreau decât să facă rost de ceva bani pentru a merge în centrul orașului, la un film. Ne-am bucurat să facem parte din primii lor clienți.

Mihai Coteţ, preşedinte PNL Piteşti

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.