Mihai Coteț, preşedinte PNL Piteşti: „Petrochimia Arpechim a fost scoasă la vânzare. Municipalitatea piteşteană tace!”

Petrochimia Arpechim a fost scoasă la vânzare. Și nu văd o reacție din partea nimănui. Nici a PSD-ului din fruntea Consiliului Județean Argeș, nici a PSD-ului din fruntea Primăriei Pitești.

Vorbim despre 165 de hectare de teren, plus clădiri, instalații petrochimice, echipamente, licențe și altele asemenea. Prețul de pornire este de 244.870.736 lei (ceva mai puțin de 50 de milioane de euro).

Pentru orice municipalitate, această oportunitate ar fi fost o mină de aur. În ultimii 30 și ceva de ani, Piteștiul și-a înstrăinat mai toate terenurile pe care le-a avut în proprietate. Este sufocat, fără perspective de a se dezvolta în cadrul unei zone metropolitane funcționale.

Doar că… tăcere! Aceeași tăcere apăsătoare și păguboasă ca în vremea aceea în care Arpechim era pus pe butuci. Din 2008 și până în prezent, niciunii dintre pesediștii competenți care ne-au condus destinele spre împliniri mărețe nu au mișcat un deget. Au realizat, însă, pe pliantele electorale, cel puțin 10 parcuri industriale.

Poate se vor trezi în al doisprezecelea ceas, deși mă îndoiesc că o vor face, după mai bine de trei decenii de lipsă de viziune!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply