Luni, săptămânalul Ancheta publica un material drăguţ în care îl cita pe marele om de cultură şi politică Lazăr Cornel – fostul sef al Autorității Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean Argeş. Acesta declara, de la mărimea funcţiei sale, că este uşor nemulţumit de rezultate, că trebuie muncit mai mult şi că trebuie depăşit pragul de 5% la alegerile din 2024.

Cornel nu spune însă că el nu a reuşit asta în calitatea lui de fost preşedinte la PNG – partidul lui Becali, cu PPUSL sau PC, cum se numea pe vremuri partidul. Nu spune că nu a realizat nimic notabil, nimic despre problemele sale, despre intenţiile sale din politică şi măreţele realizări personale. Omul simte alegerile ca pe o adiere călduţă, una din care să mai tragă şi el nişte foloase cum a făcut o viaţă întreagă. Apare simplu, servil şi umil în faţa oricui poate să îi creeze un avantaj în preajma alegerilor.

Lovitura vieţii sale a fost că a stat cuminte lângă profesorul Dan Voiculescu care l-a tolerat, a zis „Să trăiţi!” şi „Sărut mâna!” când a fost cazul şi i-a fost pusă şi o afacere media în braţe, afacere pe care alături de alte personaje la fel de interesate de beneficiile personale era să o pună pe butuci. Când a fost greu, a degajat terenul şi i-a lăsat pe oameni cu ochii în soare şi salarii neplătite!

Acum vorbeşte de performanţă politică şi, probabil, îl încurcă Cătălin Gherzan. I-a convenit domnului Lazăr că a scăpat de cheltuielile cu partidul, se crede un combinator ca Hrebenciuc şi zice că joacă pe degete politica mare. Pentru PSD este un… om util, pentru că pretenţiile sale sunt atât de mici încât cunoaştem paznici pe la Consiliul Judeţean şi pe la Prefectură care au realizat mai multe decât domnia sa în plan personal, fără vreun partid în spate, darămite ditamai brandul media care cândva era tăios ca o lamă de cuţit proaspăt ascuţită. Mai jos declaraţia domnului Lazăr, în toată splendoarea, făcută la postul local de televiziune Antena 3.

„Am analizat în ședința Biroului Național problemele existente. E nevoie de mult mai mult, trebuie să depășim acest 5%. Am analizat ce nu a fost bun, am analizat filialele care muncesc, s-au scos în evidență filialele rămase în urmă. Important e ca în cel mai scurt timp să avem toate filialele din țară puse la punct. Sunt filiale care au un mod de lucru corespunzător și altele care nu. Lucrurile merg într-o direcție bună, dar peste tot unde se lucrează cu omul apar sincope, neajunsuri, uneori lucrurile nu pot fi înțelese în totalitate de către cei cu care colaborăm”.

Sunt momente în viaţă când bagabonţeala asta trebuie să se oprească şi să înţelegi că nu e normal să calci orice în picioare crezând că, dacă ai o instituţie media în buzunar făcută cadou de nişte oameni grei, poţi să treci neobservat cu toate… Nu de alta, dar se mai găseşte câte unul care devine curios.

Mai multe amănunte despre măreţul domn Lazăr – de la care aşteptăm cu nerăbdare să vedem cum va convinge cetăţenii acestui judeţ să depaşească 5% la alegerile din 2024, în condiţiile în care de atâta amar de vreme nici nu apare pe radarul sondajelor măcar, dar să se apropie de procentul amintit – vă vom oferi în perioada următoare.

Nu o fi actualul preşedinte Gherzan o mare valoare politică, dar Cătălin a resuscitat partidul şi a adus oameni noi, dând impresia că PUSL există în Argeş, pe când domnul Lazăr Cornel vrea ca şi la instituţia media: doar să scoată ceva din poveste şi nu să vină cu bănuţi de acasă, cu atât mai puţin să încerce măcar să facă performanţă!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.