Dănuț Bica, senator PNL de Argeș, a vorbit despre reducerea și prevenirea abandonului școlar, deziderate care în opinia domniei sale sunt prioritare pentru Partidul Național Liberal. Parlamentarul a spus că „a fost lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), runda a II-a.

Vor fi alocate 265 de milioane de euro pentru a preveni și reduce abandonul școlar la nivel gimnazial și pentru a îmbunătăți tranziția de la învățământul secundar inferior la cel superior. Prin acest program, unitățile de învățământ vor avea posibilitatea să acceseze până la 300.000 de euro și să ofere elevilor tot sprijinul de care au nevoie pentru a participa la ore și pentru a-și dezvolta competențele corespunzătoare vârstei.

Schema de finanțare pentru runda a II-a este una îmbunătățită și integrează recomandările primite în ultimele 6 luni de la beneficiarii rundei I de finanțare a PNRAS”.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.