Senatorul Dănuţ Bica se interesează despre infrastructura de irigaţii din Argeş

Guvernul a modificat în vara anului trecut Programul național de reabilitare și extindere a infrastructurii de irigații din România, aprobând lista cu amenajările de irigații pentru care se va reacorda caracterul de utilitate publică.

Obiectivul autorităților este ca acest program să beneficieze, până în anul 2027, de 1,5 miliarde euro, fonduri alocate de la bugetul național, iar suprafața irigată din țara noastră să crească de la 1,8 milioane de hectare la 2,6 milioane de hectare.

În acest context, senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Agriculturii: ”Având în vedere faptul că pentru anul 2023 sunt alocate în acest scop credite bugetare în valoare de 331 milioane lei și luând în considerare potențialul agricol deosebit al județului Argeș, care are tradiție atât în domeniul creșterii animalelor, cât și în cultivarea cerealelor, legumelor, plantelor tehnice, pomilor fructiferi și viței-de-vie, vă solicit următoarele informații:

  • Care a fost suprafața agricolă totală cultivată în județul Argeș în anul 2022?
  • Cât din această suprafață a avut acces la infrastructura principală de irigații?
  • Câte hectare de culturi agricole au fost afectate de secetă în anul 2022 la nivelul județului Argeș și cum sunt distribuite aceste suprafețe pe fiecare localitate?
  • Pentru câte hectare s-au acordat despăgubiri și care este nivelul acestora?
  • Pentru ce suprafețe agricole au fost acordate subvenții din fonduri externe nerambursabile în județul Argeș în anul 2022?
  • Care sunt obiectivele de investiții în infrastructura de irigații ce se vor realiza la nivelul județului Argeș în anul 2023 în cadrul Programului național de reabilitare și extindere a infrastructurii de irigații din România, care este valoarea lor și ce localități vor beneficia de acestea?”.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply