Simona Bucura Oprescu: „Veșnicia s-a născut la sat!”

La invitația domnului Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România, am avut bucuria de a participa astăzi la evenimentul de slujire a Casei Comunelor României și a principalelor simboluri ale satului românesc.

M-am închinat la troița comunelor României, m-am rugat la icoana Maicii Domnului îmbrăcată în costum tradițional, ocrotitoarea comunelor României, și am ascultat din nou legenda fântânii veșniciei satului românesc.

Avea dreptate Dinu Săraru când spunea că „țăranul a zidit această țară ca pe o catedrală a credinței și a înscris pentru veșnicie, pe cer, cu sudoarea frunții lui, strălucirea identitară a stelei acestei națiuni!”.

P.S.: Situată în cartierul bucureștean Cotroceni, pe strada Constantin Noica, nr. 130, Sectorul 6, Casa Comunelor României este o realizare ce a fost posibilă datorită eforturilor tuturor comunelor membre ale Asociației Comunelor din România (ACoR).

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply