Datorită legăturii care are loc cu osul maxilarului, implanturile dentare sunt considerate cea mai durabilă opţiune de înlocuire a dinţilor lipsă. În timpul procesului de osteointegrare, osul crește în jurul implantului dentar și îl integrează, făcându-l o bază puternică și stabilă pentru un dinte artificial.

Dacă, totuși, osteointegrarea nu are loc, este posibil ca implantul tău dentar să eșueze. Eșecul implantului apare cel mai frecvent dacă osteointegrarea nu are loc sau ceva nu merge bine în timpul procesului de vindecare. Unii dintre factorii care pot influența osteointegrarea includ:

– Fumatul: Eșecul implantului apare doar la aproximativ 5% dintre nefumători. Cu toate acestea, acest lucru crește la 11% la persoanele care fumează.
– Trauma: Scrâșnirea dinților pe timp de noapte sau traumatismele gurii ar putea destabiliza implantul.
– Bolile care pot compromite imunitatea pot face ca pacienţii să fie mai vulnerabili la infecţie şi procesul de vindecare poate dura foarte mult timp.
– Igiena orală deficitară şi controale dentare rare.

Practic, nicio altă opțiune de înlocuire a dintelui nu are o capacitate așa de mare!

E-mail: contact@drteo.ro, tel.: 0736.407.404 şi QR-ul pentru FB. 

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.