Mulți pacienți amână momentul în care trebuie să apeleze la un implant dentar datorită perioadei de vindecare după inserare implant.

Atât vindecarea, cât și îngrijirea nu sunt chiar complicate atât timp cât se respectă anumite reguli.

Incizia este adesea închisă cu ajutorul unei suturi care scade sângerarea. O cantitate mică de sângerare poate continua timp de 24 de ore. În acest caz se va păstra pachetul de tifon în loc și pacientul va continua să muște pentru a aplica o presiune fermă timp de aproximativ o oră.

Implanturile dentare implică mai multe etape. Planul de îngrijire este unic pentru fiecare pacient în funcție de nevoile sale, însă sunt câteva recomandări generale:

HIDRATAREA: Pacientul trebuie să bea multe lichide reci înainte și după operație. Trebuie evitate băuturile calde timp de câteva zile.

ALIMENTAȚIA: Se va începe cu alimente de consistenţă semilichidă şi moi. Alimentaţia poate părea o provocare pentru câteva zile, dar este important să se menţină o alimentaţie optimă pe tot parcursul procesului de vindecare.

IGIENĂ: Medicul dentist va sfătui pacientul să începă imediat periajul implanturilor, dar este important ca acesta să fie precaut în jurul locurilor de implant. Se va peria ușor, de preferință cu o periuță de dinți cu peri moi.

PREVENȚIE: Antibioticele prescrise pot ajuta la prevenirea infecției.

Pentru o vindecare cât mai rapidă trebuie evitat fumatul, consumul de alcool, alimentele dure şi lipicioase. Foarte important, igiena se continuă pentru restul dinţilor în mod normal cu o periuţă cu duritate medie!

Este important de reținut că implanturile dentare nu sunt dinți naturali. Practic, acestea necesită o atenție deosebită pentru a se asigura că rămân în stare bună.

E-mail: contact@drteo.ro, tel.: 0736.407.404 şi QR-ul pentru FB.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.