ADR Sud-Muntenia susţine campania naţională de donare de sânge „Avem acelaşi sânge”

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia s-a alăturat campaniei naționale de donare de sânge „Avem același sânge”. Angajații ADR Sud-Muntenia au devenit donatori în cadrul acțiunii derulate în data de 17 februarie, în foaierului Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Acest demers a avut ca scop principal combaterea deficitului de sânge din unitățile spitalicești, precum și încurajarea populației de a dona permanent. Donarea de sânge este un gest umanitar și de responsabilitate socială, care poate salva până la trei vieți și care poate face diferența dintre viață și moarte.

Inițiativa nu se rezumă doar la actul de donare de sânge, întrucât, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, va fi realizat și un amplu studiu național privind cuantificarea riscului la evenimente cardiovasculare și evaluarea calității somnului.

Campania de screening cardiovascular continuă pentru toți donatorii de sânge interesați să afle ce risc de boli cardiovasculare au. Aceştia vor primi ulterior și recomandări cu privire la modul în care își pot îmbunătăți stilul de viață pentru o mai bună sănătate a inimii.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply