🔎📆 Între 17-28 aprilie 2025, inspectorii ANSVSA au desfășurat, la nivel național, acțiuni de control, prevenție și consiliere în unitățile din industria alimentară (restaurante, supermarket-uri, magazine, pensiuni turistice, târguri și altele).
✅ Scopul acțiunilor: protejarea sănătății consumatorilor și sprijinirea operatorilor economici în aplicarea celor mai bune practici, în contextul creșterii afluenței de turiști.
🚨 Rezultatele controalelor:
🔴 2.711 unități verificate;
🔴 286 amenzi aplicate (în valoare de 2.842.400 lei);
🔴 10 activități suspendate și 6 interzise;
🔴 2.311 kg de produse alimentare nesigure reținute oficial.
👩🧑 Inspectorii ANSVSA nu doar au sancționat neregulile constatate, ci au și consiliat operatorii economici pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă și siguranță alimentară, sprijinind astfel pregătirea corespunzătoare a sezonului estival.
📢 „Recomandăm tuturor consumatorilor să achiziționeze produse alimentare doar din unități sau spații aflate sub control sanitar-veterinar. Protejarea sănătății publice este și va rămâne o prioritate constantă pentru ANSVSA”, a declarat dr. Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.
✔️ Acțiunile de control, prevenție și consiliere vor continua și în perioada următoare!
#ANSVSA #SiguranțaAlimentelor #1Mai #SezonEstival #Prevenție #ConsumResponsabil