Apele Române Argeș-Vedea: Poluatorul a fost identificat, amendat cu 40.000 lei şi trimis în judecată!

În această dimineață, echipele Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea au reluat verificările pe teren pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs poluarea râului Argeș din seara de 31 ianuarie 2023. Au fost prelevate noi probe de apă, inclusiv din zona aval Acumulării Golești.

Reprezentanții ABA Argeș Vedea, împreună cu cei ai IJSU Argeș au efectuat și o inspecție a luciului de apă al Acumulării Golești, fără a constata urme de produse petroliere.

Formația de Intervenție Rapidă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș a început, de la prima oră a dimineții, acțiunile de curățare a malurilor văii poluate și colectarea reziduurilor pentru a preîntâmpina o nouă poluare accidentală. În zonă se acționează cu materiale de tip spill sorb, lavete, perne și baraje absorbante.

În urma cercetărilor efectuate a fost identificată o persoană suspectată de deversare de resturi de ulei vechi, aceasta fiind cauza poluării accidentale. Reprezentantii Inspecției Bazinale a Apei, a ABA Argeș Vedea, au întocmit procesul verbal de constatare și sancționare a incidentului cu suma de 40.000 de lei, trimiterea în judecată și plata costurilor pentru acțiunea de igienizare, pe principiul „poluatorul plătește”.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply