Astăzi, 4 aprilie, elevii de clasa a VIII-a încep să susţină examenele de simulare pentru Evaluarea Naţională 2022. Prima probă este la Limba şi literatura română, urmând ca mâine, 5 aprilie, să aibă loc cea la Matematică.

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Naţională 2022:

  • 4 aprilie 2022, Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 5 aprilie 2022, Matematică – probă scrisă;
  • 6 aprilie 2022 – simulare proba Limba maternă;
  • 14 aprilie 2022 – Afişarea rezultatelor.

Potrivit Ministerului Educației, rezultatele obţinute de elevii la simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2021-2022 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

De asemenea, notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Conducerea Primăriei Orașului Mioveni le urează tuturor elevilor mult succes și multă încredere în forțele proprii pentru a obține rezultate cât mai bune!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.