Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii, în perioada 25-29 martie 2024 s-a desfășurat campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activități în domeniile „Învățământ preșcolar” – cod CAEN 8510 și „Activități de îngrijire zilnică pentru copii” – cod CAEN 8891.

Obiectivele generale ale campaniei au fost:

• Identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniile „Învățământ preșcolar” – cod CAEN 8510 și “Activități de îngrijire zilnică pentru copii” – cod CAEN 8891.
• Eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare.
• Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

„Astfel, în domeniul relațiilor de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a efectuat un număr de 27 controale, fiind verificate un număr de 27 unități care desfășoară activități în domeniile anterior menționate. Pentru deficiența constatată în ceea ce privește neevidențierea orelor prestate zilnic de către salariat cu consemnarea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 3.000 lei”, ne-au informat Anița Maria Neacşu, inspector şef ITM Argeş şi Ionela Ciurariu, inspector de muncă în cadrul instituţiei amintite.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.