Centrul Cultural Mioveni: Lansare de carte Bogdan Veselovski și jurnalul său de călătorii!

Primăria Orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni are plăcerea de a vă invita la un eveniment cultural, lansarea cărții de călătorie „Hai-hui prin lumea largă. Jurnalul unui voluntar călător” a globetrotter-ului Bogdan Veselovski, pe data de 3 aprilie, la Centrul Cultural Mioveni, ora 17:30.

De peste zece ani, Bogdan Veselovski a străbătut patru continente cu autostopul, a vizitat mai mult de 70 de țări și a parcurs mai bine de jumătate din distanța de la Pământ la Lună. Pe lângă primele aventuri cu ”Ia-mă, nene”, în carte sunt descrise o parte din experiențele sale ca voluntar în diferite locuri incredibile: în cea mai săracă țară din Africa – Malawi (2014-2015), în Siberia (2015; 2019), în jungla amazoniană din Ecuador, alături de indigeni (2015-2016), deasupra Cercului Polar și în Laponia finlandeză (2018-2019).

Cartea se bazează pe scrisorile trimise de peste mări și țări prietenilor, inspirate, la rândul lor, din însemnările de călătorie ale sale, ale unui împătimit iubitor de oameni și de natură. Așadar, ”HAI-HUI PRIN LUMEA LARGĂ” este un jurnal de călătorie, dar, în același timp, un ghid, un roman de aventuri, un album foto, o carte de poezii, o poveste descrisă într-un limbaj viu de un prieten bun, la un pahar de vorbă. Capitolele sunt grupate geografic și cronologic, începând cu primele expediții cu autostopul prin Europa, continuând cu prima experiență ca voluntar pe termen lung, într-un sătuc izolat din Africa, apoi cu peripeții spre Siberia și cu cei doi ani petrecuți în America de Sud, atât ca voluntar, cât și ca drumeț și încheind cu o iarnă în nordul Finlandei, la o fermă de cai și câini husky. Au urmat, apoi, alte expediții, oprite de pandemie, timpul ideal de a pune cap la cap gândurile, scrisorile, fotografiile și de a da viață primului volum de călătorii, căci atâtea peripeții încă așteaptă să fie împărtășite. Întâlnirea și integrarea cu localnicii, descoperirea și înțelegerea diferitelor tradiții, obiceiuri și mentalități ale unor noi culturi, experimentarea gastronomiilor diverse, trăirea în comuniune cu natura, sunt obiectivele principale pe care le are atunci când călătorește.

Proaspăt întors din deșertul Iordaniei, unde a trăit alături de beduini, Bogdan vă invită și pe voi să faceți parte din lumea sa, să vă lăsați purtați în necunoscut, într-o lume unde zona de confort e de mult depășită și unde încă există bunătate și încredere în oameni.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply