Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică la Parohia Valea Danului.

Preoții slujitori Dumitru Mihăilescu și Vasile-Cornel Ilina și credincioșii au primit cu drag și cu daruri copiii care au adus bucuria Crăciunului.

Copiii din localitate care frecventează cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, sub îndrumarea prof. Georgiana Loredana Gavrilă și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Valea Danului, sub coordonarea prof. Maria Radu, au participat la slujba din biserica parohială, iar la final au cântat colinde la slăvitul Praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Colindele au menirea de a anunța Nașterea Mântuitorului, iar colindătorii reprezintă chipul îngerilor care au vestit Nașterea Domnului.

Activitatea a fost coordonată de părintele Dan-Florin Obrocea, consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și părintele Vasile-Cornel Ilina, coordonatorul Biroului de Cateheză din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Cea mai importantă sărbătoare a iernii, Nașterea Domnului sau Crăciunul, aduce cu ea un obicei frumos și solemn – colindul.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.