Concert simfonic umanitar, la Filarmonica Pitești, pentru Erika Duminică. În program, lucrări de Grieg și Ceaikovski!

Filarmonica Pitești organizează joi, 9 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Grieg și Ceikovski. Alături de orchestra simfonică a instituției revin dirijorul Alexandru Ganea și pianistul Horia Mihail. În program: E. Grieg – „Concertul pentru pian și orchestră nr. 1” și P.I. Ceaikovski – „Simfonia nr. 5”.

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, clasa
Dumitru Goia. Doctor în muzică, este conferenţiar universitar la Universitatea Națională de Muzică București și dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. A colaborat cu toate filarmonicile din țară și cu soliști de renume, dintrentre aceștia menționându-i pe Valentin Gheorghiu, Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu, Marin Cazacu, Răzvan Suma, Ivan Roncea, Ion Bogdan Ștefănescu. Fost dirijor al Filarmonicii Pitești, este dirijor permanent invitat.

Horia Mihail este unul dintre cei mai buni pianişti români contemporani, cu premii naţionale şi internaţionale, concerte şi recitaluri susţinute pe scenele ţării şi ale lumii. A avut, de asemenea, înregistrări în studiourile de radio şi televiziune din România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria şi Statele Unite. Pianistul Horia Mihail a încântat publicul cu proiecte precum „Pianul călător”, „Duelul viorilor” şi „Cele trei dive”. În ultimii ani, muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte la Berlin, Praga, Munchen, în China, Italia, Bulgaria, Danemarca şi Germania.

Biletele pot fi procurate de la casieria instituției și de pe site-ul: www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 lei și 30 lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 lei, respectiv 15 lei.

Concertul are scop umanitar, pentru salvarea vieții Erikăi Andreea Duminică, în vârstă de 8 ani, diagnosticată cu un tip agresiv și neoperabil de tumoare canceroasă, localizată la tulpina creierului. Erika este fiica lect. univ. dr. Ramona Duminică, de la Facultatea de Științe Economice și Drept de la Universitatea Pitești.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply