Alegerile de duminică au arătat, dincolo de rezultate, că politica este, în mâinile oamenilor capabili, mai mult decât o simplă meserie. Intuiția politică, dublată de o bună cunoaștere a regulilor, entuziasmul exuberant și experiența administrativă, aduc plusvaloare politichiei.

Statistica este și ea implicată în politică, orice staff electoral incluzând specialiști în sondaje, culegerea și prelucrarea datelor, comunicarea rezultatelor etc. Oamenii politici de succes sunt și foarte buni psihologi, empatizând cu alegătorii, dar și coordonând staff-ul electoral, aparent fără efort.

Victoria în alegeri a PSD în Argeș nu a surprins pe nimeni, părând că s-a realizat aproape spontan. Din interior, însă, vă mărturisesc că ea este rezultatul unui efort concentrat, al unei discipline liber consimțite, al cultului muncii, al simbiozei dintre impetuozitatea celor tineri și înțelepciunea celor experimentați.

Câștigarea unei primării se face, în primul rând, prin fapte.

Am contabilizat recent sutele de kilometri de asfalt turnate pe drumurile județului. Mai adaug spectaculosul Pod al Dâmboviței, cel mai lung pod în arc din România deschis de șapte luni, care fluidizează circulația pe drumul spre Brașov.

De asemenea, investițiile de 70 milioane euro din sistemul argeșean de sănătate au optimizat activitatea în cele nouă spitale aflate în administrație, dar și medicina de familie. Despre spitale am discutat pe larg de mai multe ori. Noul dispensar medical de la Stolnici, la a cărui inaugurare am participat, oferă condiții optime pentru consultații. Iar noul centru de permanență de la Bogați va absorbi nu numai urgențele medicale din comună, ci și din aria limitrofă.

În al doilea rând, câștigarea unei primării se face prin activitatea din campanie, de la deplasările în teren la mesajele din mass-media. Campania din poartă în poartă, respectiv din ușă în ușă, este foarte eficientă, dar necesită timp. Participarea la evenimentele localităților este interesantă, oamenii fiind deja convocați, cu mențiunea că nu trebuie afișate simboluri electorale.

În campanie contează și cine este mai vocal. Dacă în trecut candidații se duelau în studiourile de televiziune, în ultima campanie a lipsit acest deliciu electoral. În schimb am văzut o campanie foarte activă pe rețelele de socializare. Din păcate, la acest nivel există și postări inadecvate, de cele mai multe ori lansate de pe adrese care nu pot fi identificate.

În sfârșit, când o personalitate politică câștigă la scor, vorbim deja de artă în politică.

Rezultatele din 9 iunie arată clar că, în Argeș, există profilul omului politic complet, triumfător în alegeri, care știe, calculează, trăiește politica, inspirând oamenii și, nu în ultimul rând, restituindu-le acestora încrederea acordată prin modul în care se achită de responsibilitățile asumate.

Rubricile și știrile de sănătate sunt susținute de CATENA – Farmacia Inimii.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.