În prezența a peste 400 de elevi, Baroul Argeș, în parteneriat cu IŞJ Argeș, a organizat astăzi, la Pitești, conferința-dezbatere „Drogul, calea spre infern”, cu participarea prof.univ. dr. Cătălin Țone – şef Serviciu Antidrog București, autorul volumului „Marijuana, drumul spre Iad”, un volum care reflectă drama tinerilor distruși de dependența „albă”.

Conferința a fost moderată de av. Dragoş Nicolescu – coordonatorul proiectului din Baroul Argeș și de av. Luminiţa Ioana – coordonatorul Departamentului de Educație Juridică din U.N.B.R.

Tema abordată este una extrem de serioasă, pentru că realitatea „morții albe” este amenințătoare în rândul tinerilor.

Maniera interactivă de dezbatere, prin participarea dl. Andrei Ștefan – președinte al Asociației Teen Challenge România, un tânăr care anterior a fost consumator de droguri, a atras atenția tinerilor din sală cu privire la riscurile la care sunt supuși. Povestea spusă de o mamă îndurerată de drama fiicei sale, o adolescentă dependentă de droguri, a creat o emoție puternică în sală, dar a tras semnalul de alarmă că drogul poate distruge nu numai viața celui care consumă, ci și a familiei sale.

Printre invitații evenimentului s-au numărat primarul Municipiului Pitești, dl. Cristian Gentea, inspectorul general I.Ş.J., dl. Dumitru Tudosoiu, președintele Judecătoriei Pitești, Dragoș Crânguș, președintele Judecătoriei Costești, Delia Bădin.

Împreună trebuie să găsim soluții, pe de o parte, pentru a diminua efectele negative ale acestui flagel în scoală și în locurile publice, şi pe de alta, pentru a face prevenție!

Echipa Avocaţi din Argeş

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.