Unitatea Mobilă de Screening SCCUT se află, din nou, la Pitești, continuând campania de prevenire a cancerului de col uterin pe care o desfășoară în județul Argeș.

Ieri, 2 martie, caravana a fost amplasată în zona Filarmonicii Pitești, unde au fost efectuate 64 de testări gratuite, în urma programărilor făcute anterior, beneficiare fiind femeile cu domiciliul în Pitești sau în oricare localitate argeșeană.

Astăzi, 3 martie, caravana se află în incinta G.P.P. „Primii pași” (vizavi de fosta Poștă) și oferă testări gratuite Babeș-Papanicolau (24-29 ani) sau HPV (30-64 ani) persoanelor interesate, pe tot parcursul zilei, până la ora 17:00.

Campania de prevenire a cancerului de col uterin se desfășoară în cadrul proiectului SCCUT, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, în parteneriat cu Fundația „Renașterea” pentru Educație, Sănătate și Cultură (FRESC), Centrul FILIA și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN).

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.