Este la îndemâna fiecăruia dintre noi să contribuim la stoparea tragediei prin care trecem în aceste zile. Prin respectarea măsurilor de prevenție, dar și prin încurajarea vaccinării, putem depăși momentele grele cu care ne confruntăm. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână și eficientă măsură de protecție împotriva COVID-19. În urma vaccinării, riscul de spitalizare scade de 25 de ori!

Vaccinați-vă pentru ca riscul de îmbolnăvire gravă să fie minim și spitalele să rămână libere pentru cei care au mare nevoie de ele. Numai prin vaccinare ne putem întoarce la o viață normală!

Guvernul liberal ia măsuri concrete pentru a rezolva urgențele din sănătate, dar fără imunizarea în număr mare a populației, sistemul sanitar nu poate face față!

  • Guvernul a operaționalizat peste 1.800 de paturi ATI și continuă să găsească soluții.
  • Pentru îngrijirea şi tratamentul pacienților critici din secțiile ATI, Guvernul a suplimentat bugetul cu suma de 70 de milioane de lei.
  • Prin Mecanismul european de protecție civilă, Guvernul aduce 250 de concentratoare de oxigen, OMS va aduce 200 și cumpărăm alte 500. În total: 950 de concentratoare de oxigen în plus.
  • Guvernul a repartizat 5.206 fiole de anticorpi monoclonali neutralizați, primiți de România prin donație din partea statului Italian.
  • Guvernul a demarat procedurile pentru încheierea contractului de furnizare a 10.000 de tratamente anticorpi monoclonali și încheierea unui nou contract pentru furnizarea cantității de 139.200 flacoane de Remdesivir. În plus, 8.570 flacoane Remdesivir au fost trimise în aproape 94 de spitale.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.