Din această toamnă, 200 de arbori din speciile mesteacăn, stejar și frasin, 2.000 de arbuști ornamentali și 3.000 de butași de trandafiri vor înfrumuseța orașul Mioveni, materialul verde fiind plantat în cadrul unui proiect de mediu inițiat de Asociația Viitor Plus și Automobile Dacia SA, în parteneriat cu Primăria Mioveni.

În prezența reprezentanților celor doi parteneri inițiatori ai proiectului și ai conducerii adminisitrației locale a orașului Mioveni, acțiunea de plantare a demarat sâmbătă, 4 decembrie, în zona verde din vecinătatea Sălii Sporturilor Mioveni, unde a fost creată o perdea verde din mesteceni și frasini. La acțiunea de plantare au participat echipe de voluntari din cadrul Automobile Dacia SA și Asociației Viitor Plus, sprijiniți de reprezentanții SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni care au oferit logistică și expertiză în domeniu.

Proiectul de mediu s-a desfășurat concomitent în mai multe zone ale orașului, unde prin intermediul SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, arbuștii și trandafirii au fost plantați pe Bulevardul Dacia, în spațiile verzi din zona centrală a orașului, în parcurile din zona Catedralei “Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Casei de Cultură a Sindicatelor, precum și în zona blocurilor M și H.

“Acțiunea de plantare de copaci este un gest normal, de civism din partea fiecăruia, pentru o planetă curată în care cu toții ne dorim să trăim. Asociația noastră derulează asemenea campanii de 15 ani, încă de la înființare, pentru că plantarea de copaci este una dintre activitățile simple de protecția mediului în care cu toții ne putem implica. Avem până acum peste 130 de hectare plantate în cadrul campaniei Adoptă un Copac și peste un milion de copăcei plantați în zonele din sudul României. Facem asta în primul rând cu ajutorul voluntarilor și cu sprijinul companiilor, care prin contribuțiile lor financiare au creat păduri adiționale, care altfel, astăzi, nu ar fi existat”, a spus Teia Ciulacu, președinte Asociația Viitor Plus.

“Consecvența aduce rezultate pe termen lung. Noi aici contiunăm proiectele pe care le-am început alături de Dacia în urmă cu 10 ani, perioadă în care am derulat numeroase acțiuni în domenii precum protecția mediului, educație, social, de la an la an implicându-ne alături de partenerii noștri în proiecte cu mare impac în rândul comunității. Picătură cu picătură, prin implicare și colaborare, împreună reușim să aducem un beneficiu mediului înconjurător. Mă bucur că am putut realiza această acțiune la Mioveni împreună cu Dacia și Viitor Plus, asemenea activități de mediu organizându-se constant în orașul nostru”, a declarat Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.

“În această acțiune de plantare, partenerul nostru Viitor Plus împreună cu noi ne-am mobilizat și am pus la dispoziție o important cantitate de puieți de material verde, care au fost plantați cu sprijinul Servicii Edilitare, care ne-a oferit suportul tehnic. Această acțiunea va avea ca rezultat înfrumusețarea zonei din vecinătatea noii Săli a Sporturilor Mioveni, precum și reducerea poluării și reducerea zgomotului. De asemenea, Dacia și Viitor Plus mai sunt parteneri și în proiectul VERDE GO – un program de educație și sustenabilitate care încurajează comportamentele responsabile ale șoferilor, și nu numai, față de mediul înconjurător. Educația va fi motorul nostru de căutare, fie că vorbim despre mediu sau incluziune socială în comunitățile unde suntem prezenți cu Dacia, respectiv la Mioveni, Titu sau București, unde, împreună cu 17.000 de colegi, ambasadorii noștri, vrem să fim puterea exemplului pentru toate generațiile”, a încheiat Cristian Nevzoreanu, director executiv Comunicare și Responsabilitate Socială pentru Automobile Dacia și Renault Group România.

Rolul acestei campanii de plantare în zonele urbane este acela de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul și de a crește biodiversitatea în comunitate, precum și un îndemn la responsabilitate socială.

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Verde Go, Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.

Protecția mediului înconjurător este una dintre axele de responsabilitate socială a Renault Group România. În ultimii zece ani, compania a derulat multiple acțiuni de voluntariat în comunitățile unde este prezentă, iar cu ajutorul angajaților săi au fost plantați peste 270.000 de copaci.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.