În ajun de Sf. Nicolae, la Centrul de Zi pentru Recreere Pensionari din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Curtea de Argeş a avut loc ultima campanie din acest an adresată beneficiarilor şi întregii comunităţi. Mai multe amănunte ne-a oferit şefa DAS, Mariana Moise:

„Nu este prima acţiune pe care o derulăm în acest an. Am abordat teme diferite diferite la cele anterioare. Aceasta este specială, pentru că este ultima din 2023. Iar tema principală a întâlnirii de astăzi este prevenirea şi combaterea bullying-ului. Cu toţii am auzit despre acest fenomen, dar unii l-am tratat cu indiferenţă, iar alţii cu neştiinţă. Noi vrem să ne implicăm, împreună cu şcolile din municipiu, cu toate instituţiile şcolare, să putem ajuta ca acest fenomen să se diminueze măcar, dacă nu se poate eradica. Suntem convinşi că la nivelul municipiului există destul de multe astfel de cazuri…

Nu în ultimul rând, avem pregătită şi o informare a serviciilor pe care DAS Curtea de Argeş le promovează şi le furnizează. Vorbim aici despre servicii specializate precum cele de la Centrul ACCES, centrul pentru copii aflaţi în risc de separare, vorbim de Centrul Sf. Justinian cu persoane adulte cu handicap şi, nu în ultimul rând, despre Centrul de Recreere Pensionari. Vrem să ne promovăm, pentru că DAS şi Primăria Municipiului Curtea de Argeş derulează prin noi aceste servicii şi vrem ca întreaga comunitate să beneficieze de ele.

Prin Legea nr. 292 – a Asistenţei sociale, avem obligaţia să ne promovăm serviciile la nivel de comunitate. Poate că există oameni care nu ştiu că DAS oferă aceste servicii. Am considerat că trebuie să venim noi în întâmpinarea populaţiei şi să le facem cunoscute.

O altă temă de actualitate care ne preocupă este aceea a copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Vrem să informăm comunitatea că există un ordin pe care trebuie să îl respectăm – Ordinul nr. 691/2015 cu privire la procedura operaţională de monitorizare a acestor copii. Pe această cale transmit cetăţenilor să nu fie speriaţi de reprezentaţii Asistenţei Sociale că ne văd pe la uşile dumnealor… Suntem obligaţi, prin lege, vrem să ştim cum sunt crescuţi, îngrijiţi, supravegheaţi aceşti copii, pentru că este foarte important să crească într-un mediu sigur, sănătos, deşi părinţii lor sunt plecaţi la muncă”.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.