Dezbatere publică a Planului de Management al Riscului la Inundații pentru Bazinul hidrografic Argeș-Vedea

Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea organizează ședința de dezbatere publică a Planului de Management al Riscului la Inundații aferent ABA Argeș-Vedea, întâlnire la care sunt invitați toți factorii interesați din bazinul hidrografic Argeș Vedea (județele Argeș, Teleorman, Giurgiu, Ilfov – integral, județele Olt și Dâmbovița – parțial + municipiul București).

Dezbaterea va avea loc în data de 24 martie 2023 (orele 10.00-12.00), în municipiul Pitești, Sala Amfiteatru a Consiliului Județean Argeș.

Vor fi prezentate:

  • Proiectul ROFLOODS și Planul de Management al Riscului la Inundații ABA Argeș Vedea – ciclul 2 și
  • Raportul de Mediu şi Studiul de Evaluare Adecvată pentru PMRI – ciclul 2.

Aceste activități sunt organizate în cadrul proiectului „Întărirea capacitații autorității publice centrale în domeniul apelor în scopul parcurgerii etapelor a 2-a si a 3-a ale Ciclului II al Directivei Inundații – ROFLOODS” – Inundatii.ro, dezvoltat de Ministerul Mediului – România împreună cu Apele Române, prin Administrațiile Bazinale de Apă și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, cu sprijinul World Bank Romania.

Prin intermediul RO-FLOODS, România, în calitate de stat membru al UE, implementează prevederile Directivei privind evaluarea și gestionarea risului la inundații (etapa a doua) care presupun realizarea ciclică a etapelor:

  • Evaluarea Preliminară a Riscului la Inundații (EPRI).
  • Elaborarea Hărților de Hazard și de Risc la Inundații (HHRI).
  • Elaborarea Planurilor de Management al Riscului la Inundații (PMRI).

În urma parcurgerii acestor etape, specialiștii identifică soluțiile și măsurile necesare pentru atenuarea riscurilor la inundații, conform standardelor internaționale și a bunelor practici existente.

Toate aceste informații sunt integrate în Planuri de Management al Riscului la Inundații (PMRI).

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply