În perioada 11-13 august, orașul Mioveni va fi gazdă pentru aproximativ 300 de dansatori, membri ai ansamblurilor folclorice reprezentative pentru județele Sălaj, Iași, Suceava, Gorj, Bihor, Maramureș și Argeș, care vor participa la cea de-a IV-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor Mioveni.

În cele trei seri de spectacol, toate ansamblurile care vor urca pe scena festivalului vor încânta publicul cu minunatele costume populare, precum și cu muzica și dansurile specifice fiecărei zone.

Cele 8 ansambluri folclorice participante la Festivalul – Concurs Național de Folclor Mioveni, ediția 2023 sunt: Ansamblul Folcloric Atelierul de Joc Popular din Zalău, Ansamblul Folcloric Doina Bascovului din Bascov, Ansamblul Folcloric Moldovenii din Cetate din Moșna, Ansamblul Folcloric Sătesc Megieșii din Cornu Luncii, Ansamblul Folcloric Nedeia din Novaci, Ansamblul de Dansuri Populare Românești Rapsozii Siretului din Pașcani, Ansamblul Folcloric Nuntașii Bihorului din Oradea, Ansamblul Folcloric Coconii Maramureșului din Baia Mare.

Organizatorii Festivalului Concurs-Național de Folclor sunt Centrul Cultural Mioveni împreună cu Primăria și Consiliul Local Mioveni.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.