✔️ Sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat în premieră filmul „Sur l’Adamant”, regizat de Nicolas Philibert, în rolurile principale fiind Mamadi Barri, Walid Benziane, Sabine Berlière și Romain Bernardin.

Documentarul spune povestea unor adulți care suferă de tulburări psihice și care sunt tratați într-un centru de îngrijire unic, pe o barcă situată pe Sena, în inima Parisului. Echipa care administrează centrul încearcă să reziste cât mai bine la deteriorarea și dezumanizarea la care sunt supuși, vrând-nevrând, în urma actului medical.

Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur. Din juriul care a acordat premiul a făcut parte actrița americană Kristen Stewart, dar și regizorul român Radu Jude.

În România, filmul a avut premiera pe 15 martie 2024. Prețul unui bilet la acest film este de 10 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi

✔️ Duminică, 7 aprilie 2024, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi reproiectat filmul „Brâncovanu. Ecce Homo”, regizat de Dan Pița, în rolurile principale fiind Constantin Pușcașu, Daniela Nane, Dorel Vișan, Claudiu Bleonț, Marius Bodochi și Marius Stănescu.

Primăvara anului 1714! Cel mai bogat bărbat din Europa, voievodul Constantin Brâncoveanu e mazilit. După 26 de ani pe tron, e obligat să plece spre Istanbul alături de întreaga familie pentru a-și dovedi nevinovăția. Călătoria spre capitala Imperiului Otoman devine un drum inițiatic pe care Brâncoveanu și cei 4 fii vor ajunge să ia o decizie care va marca destinul românilor pentru totdeauna…

Bazat pe un controversat caz real!

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.