Filarmonica Pitești deschide seria concertelor anului 2024 printr-un concert simfonic extraordinar, „Grand Bal Symphonique”. Joi, 11 ianuarie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, revin pe scenă orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești și dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea. În program: H. Berlioz – Un bal din „Simfonia Fantastică”, L. Delibes – Pizzicato din baletul „Sylvia”, E. Waldteufel – Valsul „Patinatorii”, J. Offenbach – Uvertura la „Orfeu în infern”, Ch. Gounod – Balet din opera „Faust”, G. Bizet – Entracte la actul III din opera „Carmen”, L. Delibes – Preludiu și Mazurcă din baletul „Coppelia”, G. Faure – „Pavană în fa diez minor” și C. Saint-Saens – Bacanală din opera „Samson și Dalila”.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. Timp de nouă ani a fost colaborator al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” București, unde a susținut premiere, spectacole și concerte de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Botoșani, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca şi Arad.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.