​Școlile vor rămâne deschise fără să se mai facă raportarea la rata de infectare, așa cum este acum, fiind luat ca referință pragul de 6, iar decizia privind trecerea în online va fi lăsată la latitudinea conducerii fiecărei școli, în funcție de numărul de cazuri COVID-19 din unitatea de învățământ, a declarat premierul Florin Cîțu.

„Pentru școli, se va scoate legătura cu pragul de incidență. Pentru fiecare școală în parte rămâne decizia în funcție de numărul de copii infectați (…)Școlile rămân deschise cu prezență fizică acolo unde se poate. (…) Decizia va fi pe fiecare școală în parte”, a declarat premierul răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

El a spus că detaliile, precum cele legate de testarea elevilor, vor fi decise prin ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății. Cîțu a susținut că una dintre propuneri era ca elevii să fie testați pentru COVID-19 de două ori pe săptămână, însă lui i se pare „cam mult”. De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, întrunit joi în ședință, va emite hotărârea privind eliminarea pragului de 6 rată de infectare de la care școlile trec în online, potrivit actualelor reglementări, a mai afirmat premierul. „Hotărarea CNSU este redactată în baza discuțiilor din Comitetul Științifc (…). Este în curs de redactare și va fi supusă votului cel mai probabil în această seară, în sedința CNSU”, a precizat ulterior Grupul de Comunicare Strategică.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.