Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), a anunțat miercuri, după ședința Guvernului de introducere a unor restricții în fața valului 5 al coronavirusului, că nu s-a introdus obligativitatea purtării de către populație a măștilor FFP2.

„Nu există niciun fel de impunere a utilizării unor măşti scumpe. Masca pe care o port eu este masca medicală cu 3 straturi, nu este deosebită. Cine doreşte poate utiliza şi alte tipuri de măşti. Măştile FFP2 au grad mai mare de filtrare, dar nimeni nu impune acest tip de mască. Este vorba doar despre trecerea de la măştile textile, care sunt foarte puţin eficiente sau ineficiente, către utilizarea măştilor medicinale care nu sunt scumpe”, a spus Rafila.

Ministrul a adăugat despre măștile din cârpă sau plastic: „E ca și cum nu ai purta mască”. El a adăugat că Guvernul nu a introdus sancțiuni pentru cetățenii care nu poartă măști medicinale. Măștile FFP2 au o capacitate mai bună de filtrare, având cinci straturi.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.