Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeș a trimis de curând o adresă către UAT-urile din judeţ pentru a solicita un necesar de microbuze şcolare electrice. Acestea vor fi achiziţionate de Ministerul Educaţiei prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Microbuzele şcolare electrice pe care le va achiziţiona Ministerul Educaţiei sunt destinate în special şcolilor din mediul rural, în special pentru zonele în care populaţia şcolară este scăzută.

Administraţiile publice locale trebuie să-şi ia angajamentul că vor asigura costurile cu reparaţiile, resursa umană, dar şi cu alimentarea.

„Asigurarea transportului pentru ca elevii să ajungă la şcoală uşor în siguranţă este o prioritate pentru Ministerul Educaţiei şi se realizează prin achiziţia de microbuze electrice pentru care se alocă şi 1.400 de euro fără TVA pentru staţie de încărcare.

Destinaţia microbuzelor este propusă cu precădere pentru mediul rural, luându-se în considerare următoarele criterii: numărul de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi structuri din Unitatea Administrativ Teritorială, distanţa totală zilnică pe care se realizează transportul şcolar, numărul de trasee distincte pe care se asigură transportul şcolar, numărul de microbuze funcţionale existente cu vechime mai mică de 7 ani, angajamentul Autorităţii Publice Locale de a asigura pe o durată minim de 4 ani, resursa umană, costurile de reparaţii şi întreţinere a micorobuzelor şi costurile de alimentare”, se arată în adresa Ministerului Educaţiei.

Cererile pentru microbuzele electrice se transmit la Ministerul Educaţiei până la data de 11 aprilie.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.