Militari din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, la modulul de instruire MOUT (Military Operations in Urban Terrain)

În perioada 27 februarie-3 martie, militari din cadrul Batalioanelor 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” și 33 Vânători de Munte „Posada” au participat la un modul de instruire în mediu urban, desfășurat în facilitățile și clădirile menite să simuleze lupta în localitate din Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”, din Cincu.

Obiectivele modului au fost atât acelea de a forma competențele necesare implementării și conducerii ședințelor de luptă în mediul urban, cât și de a dezvolta deprinderile și abilitățile practice necesare planificării, pregătirii și ducerii acțiunilor militare în localitate și în zone populate.

Pe timpul instrucției au fost exersate procedurile specifice luptei în mediul urban, instrucția tragerii cu armamentul de infanterie în interiorul și exteriorul clădirilor și procedeele de coborâre în rapel și pătrundere pe geam.

Apogeul modulului de instruire a fost atins pe timpul executării ședințelor de tragere în mediul urban, acestea fiind prima activitate de acest fel desfășurată de vânătorii de munte predeleni și argeșeni într-un poligon de tip „shoot house” (clădire în care se pot executa trageri cu muniție reală).

Sebastian Alupoaei. Foto: Sebastian Alupoaei, Vlăduț Berbunschi, Ionuț Zârnovean.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply