Ministrul Simona Bucura Oprescu: „Indemnizația de creștere pentru gemeni, tripleți și multipleți se majorează cu 50%!”

Guvernul din care fac parte vine cu o măsură corectă și așteptată pentru mamele și tații de gemeni, tripleți și multipleți.

Datorită Hotărârii de Guvern adoptată azi, indemnizația de creștere a copiilor pentru părinții care au gemeni, tripleți și multipleți se majorează cu câte 50% pentru fiecare copil!

Sunt mamă și știu că nu există sentiment mai intens decât bucuria de a fi părinte, nu e bogăție mai mare! Iar când în viața unei familii apar mai mulți copii dintr-o dată împlinirea este mare, dar și responsabilitățile sunt pe măsură!

Este firesc în cazul oricărei familii în care cresc în același timp mai mulți bebeluși să fie acordați mai mulți bani, deoarece și cheltuielile sunt mai mari.

Important! Familiile care au gemeni şi multipleţi şi se află deja în plată nu trebuie să depună nicio cerere de plată sau să facă un nou drum, angajaţii de la ANPIS vor face aceste majorări din oficiu. Majorarea se va face chiar de la următorul virament al indemnizaţiei de creştere a copiilor.

Îi mulţumesc mamei care a avut încredere în mine şi care mi-a semnalat faptul că nu existau norme de a aplicare a ordonanţei privind acordarea acestui drept! M-am străduit ca acestea să fie gata cât mai repede şi mă bucur că de astăzi vor fi în vigoare!

Vreau să le mulțumesc și colegilor din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, dar și din Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care au făcut ca acest proiect să ofere un beneficiu mult așteptat pentru toți părinții de gemeni și multipleți!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply