Persoanele fizice interesate să achiziționeze un autoturism electric sau plug-in hybrid se pot înscrie în perioada 23 noiembrie 2023, ora 10.00-8 decembrie 2023, ora 23.59, în cadrul unei noi sesiuni a Programului „Rabla Plus” lansată de Administraţia Fondului pentru Mediu. Bugetul alocat programului este de 72.655.000 lei.

„Începând cu ziua de joi, prin Administraţia Fondului de Mediu, vom deschide o nouă sesiune pentru Rabla Plus. Este vorba despre autoturismele electrice şi plug-in hybrid. Această nouă sesiune se va adresa persoanelor fizice, pentru că avem nişte sume de bani rămase ca urmare a derulării acestui program. Nu sunt bani foarte mulţi, sunt 72,6 milioane de lei, deci vom putea finanţa aproximativ 1.500 autoturisme electrice. Ştiu însă că e un program extrem de apreciat de către români, care vor beneficia de unul dintre cele mai mari vouchere din Uniunea Europeană, de aproximativ 10.000 de euro. Aş mai adăuga faptul că, începând din anul 2016, când a început Programul Rabla Plus, până astăzi, am pus pe străzile României peste 36.000 de autoturisme 100% electrice, care înseamnă un mediu mai curat în oraşele din România şi multe alte beneficii”, a subliniat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

Astfel, începând de joi, 23 noiembrie, ora 10.00, persoanele fizice se pot înscrie la producătorii/dealerii validați.

Listele cu producătorii/dealerii auto care au semnat contracte de participare cu AFM sunt publicate pe site-ul: www.afm.ro, la secțiunile programelor.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.