🤝 Din 1945, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință, Cultură, Comunicare și Informare (UNESCO) contribuie la construirea păcii și securității în lume, prin cooperare internațională în domeniile de competență.
🌐 Patrimoniul mondial UNESCO din România include cele mai reprezentative situri culturale și naturale din țara noastră, de la biserici și cetăți dacice, până la Delta Dunării și pădurile seculare de fag din Carpați. Acestora li se adaugă elemente de patrimoniu cultural imaterial care ne definesc identitar, precum călușarii, doina, colindele, cămașa cu altiță sau transhumanța. Componenta de educație, știință și comunicare este la fel de bine reprezentată în România, prin catedre UNESCO, cluburi și asociații pentru UNESCO, chiar orașe UNESCO care și-au asumat ferm obiectivele dezvoltării durabile.
📘 Comisia comună din Parlamentul României pentru relația cu UNESCO veghează la aplicarea Cartei UNESCO în domeniile specifice de activitate și contribuie la salvgardarea și promovarea importanței patrimoniului național de valoare universală atât în România, cât și la nivel internațional. Împreună cu colegii parlamentari din Comisia pentru UNESCO, voi face toate eforturile pentru ca România să fie dusă – prin educație și cultură – în elita lumii!
Trackback-uri/Pingback-uri