Pitești, 13 februarie 2023 – Testări gratuite, în cadrul campaniei de prevenire a cancerului de col uterin „Da! Sunt responsabilă de sănătatea mea!”

Unitatea Mobilă de Screening SCCUT va ajunge pe 13 februarie 2023 la Pitești, continuând campania de prevenire a cancerului de col uterin pe care o desfășoară în județul Argeș, în ultimele luni.

Femeile cu domiciliul în Pitești sau în oricare localitate argeșeană vor beneficia de testări gratuite Babeș-Papanicolau (24-29 ani) sau HPV (30-64 ani), caravana urmând a fi amplasată în zona Filarmonicii Pitești, luni, 13 februarie. Testările vor avea loc pe parcursul întregii zile, între orele 09:30 și 18:00, persoanele interesate putând face programări la numărul de telefon 0765.755.466, până vineri inclusiv.

Campania de prevenire a cancerului de col uterin se desfășoară în cadrul proiectului SCCUT, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” în parteneriat cu Fundația „Renașterea” pentru Educație, Sănătate și Cultură (FRESC), Centrul FILIA și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN).

Compartimentul Comunicare Primăria Municipiului Pitești

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply