În această perioadă, ținând cont de temperaturile negative înregistrate în Pitești, Serviciul de Asistenţă Comunitară din cadrul Primăriei Pitești și-a intensificat acțiunile de protejare a persoanelor fără adăpost, alături de Poliția Locală și parteneri din mediul public sau privat.

Centrele de adăpost ale municipalității: Adăpostul de Noapte „Nord” din str. General Gheorghe Magheru, P.T. 204, cu o capacitate de 24 locuri şi Adăpostul „Speranţa” din Bl. M5, cartier Găvana, cu o capacitate de 12 locuri, oferă cazare pe timp de noapte în intervalul orar 20:00-08:00, cazarmament, consiliere socială, consiliere psihologică, asistenţă medicală primară.

În perioada 15-22 ianuarie 2024 au fost cazate în Adăpostul „Nord” 15 persoane de sex masculin, însumând 85 cazări, iar în Adăpostul „Speranța” 6 persoane de sex feminin, însumând 38 cazări.

Societatea civilă este tot mai implicată: Direcția de Asistență Socială Pitești are în derulare parteneriate cu Biserica Sf. Vineri, Biserica Adventistă, „Casa Muntenească Events” din Pitești și S.C. Nisa Trans Spedition din Bascov, în vederea sprijinirii persoanelor fără adăpost cu o masă caldă. De asemenea, au contribuit cu diverse ajutoare (mâncare, haine etc.) și Asociațiile „Sfinții Spiridon și Irina” și „M.A.I.N.E.” din Pitești.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.