În perioada 7-12 mai 2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au desfășurat acțiuni în municipiul Pitești pentru depistarea și sancționarea posesorilor de câini care nu curăță excrementele lăsate de animalele lor. Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 283, au fost aplicate, în total, 18 sancțiuni contravenționale, în valoare cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, celor care nu au respectat normele de igienă menționate mai sus.

Polițiștii locali fac apel către posesorii de câini din municipiu să fie responsabili și să dețină asupra lor, atunci când îi scot la plimbare, pungi, mănuși și, eventual, o lopățică. Pe lângă faptul că sunt neplăcute atât vizual, cât și din punct de vedere al curățeniei pe domeniul public, excrementele de animale lăsate în spațiile verzi sau pe trotuare se pot dovedi extrem de periculoase pentru sănătatea oamenilor și a animalelor, în cazul câinilor nevaccinați și nedeparazitați regulat. Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare!

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.