Poliția Locală Pitești, implicată permanent în Programul educațional „Educație Rutieră, Educație pentru Viață”

Programul educațional „Educație Rutieră, Educație pentru Viață” continuă și în 2023, în unitățile de învățământ din Pitești. Poliția Locală se implică în organizarea campaniilor de informare în școli și grădinițe, cu privire la siguranța în traficul rutier.

Activitatea de prevenție a Serviciului Siguranță Rutieră al Poliției Locale Pitești se desfășoară permanent și are ca scop prevenirea accidentelor rutiere în rândul celor mici. Prin desfăşurarea acestor activități, se urmăreşte promovarea cunoaşterii și respectării legislaţiei rutiere, atingerea principalelor aspecte ale securității rutiere, precum respectarea semnificaţiei indicatoarelor și a legislaţiei, anticiparea riscurilor, păstrarea vigilenței în rândul pietonilor și al bicicliştilor – adresate copiilor din învățământul preuniversitar, pentru ca deplasarea acestora pe drumurile publice să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Pietonii reprezintă categoria cea mai numeroasă de participanţi la trafic, fiind și cea mai expusă riscurilor la accident, mai ales în rândul copiilor.

Activitățile derulate au avut drept scop conștientizarea, de către preșcolari și școlari, a existenței acestor riscuri și a faptului că, într-o comunitate, fiecare dintre membrii acesteia, mic sau mare, poate contribui la diminuarea evenimentelor nedorite, prin educație și implicare personală.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply