Prefectul Radu Perianu: „Îi rog pe argeșeni să vină să se testeze gratuit pentru depistarea virusului Hepatitei C”

Prefectura județului Argeș este partener într-un amplu proiect privind sănătatea publică, demarat de Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, intitulat „SALVEAZĂ O VIAȚĂ! SALVEAZĂ-ȚI VIAȚA!”. În perioada 19-21 mai, între orele 10.00-14.00, în Pitești, în Piața Primăriei, pe Platoul Filarmonicii vor putea fi făcute teste gratuite pentru depistarea virusului Hepatitei C.

De testări poate beneficia orice persoană din județul Argeș și nu este nevoie de trimitere de la medicul de familie.

„Testul presupune analiza de sânge recoltat din deget și rezultatul va fi dat pe loc. Foarte important este faptul că, dacă vor exista teste care vor arăta prezența infecției cu virusul hepatitei C, explorările viitoare și tratamentul pentru vindecare vor fi și ele gratuite prin sistemul public de sănătate”, a declarat prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

Domnia sa a făcut un apel public către toți argeșenii să se testeze în mod gratuit. „Îi rog pe argeșeni să vină să se testeze! Îmi doresc să profităm cât mai mulți de acest proiect pe care îl consider extraordinar de binevenit”, a spus prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

Conform prof. univ. dr. Dan Ionuț Gheonea, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, Organizația Mondială a Sănătății a transmis că avem ce ne trebuie ca până în 2030 să scăpăm de această boală, cu condiția să intervenim activ.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply