Astăzi, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul elevilor de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești, la clasa a XI-a E.

În cadrul activității, cei 25 de elevi prezenți au primit recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare, în cazul faptelor cu violență, dar și sfaturi preventive utile. De asemenea, elevii au învățat că bullying-ul are consecințe negative majore asupra stării emoționale a victimelor, constituind un factor de vulnerabilitate care poate afecta starea de sănătate psihică a viitorului adult și poate crește riscul apariției unor probleme precum depresia, anxietatea și fobia.

Nu în ultimul rând, în cadrul întâlnirii, au fost dezbătute principalele aspecte referitoare la consecințele negative ale consumului de substanțe interzise și de alcool, în special de la vârste fragede.

Astfel de activități menite să sporească gradul de siguranță a elevilor se desfășoară în mod constant în unitățile de învățământ din Pitești.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.