Proiect depus şi câștigat de DGASPC Argeş, în colaborare cu C.J. Argeş, cu dată de finalizare 30.10.2023: COMPLEX de 4 LOCUINŢE PROTEJATE şi CENTRU DE ZI – Comuna Tigveni, Satul Bălileşti, Judeţul Argeş

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, continuă implementarea proiectelor prin Programul Operaţional Regional.

În acest sens, a fost semnat contractul de finanțare nr. 3957/13.03.2019 pentru proiectul „Complex de 4 Locuințe Protejate și Centru de Zi, Comuna Tigveni, Satul Bălilești, Județul Argeș”.

Proiectul „Complex de 4 Locuințe Protejate și Centru de Zi, Comuna Tigveni, Satul Bălilești, Județul Argeș” este finanțat în cadrul Programului Operațional 2014-2020, Axa prioritară 8, Dezvoltarea infrastructurii de sănătate, Obiectiv specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grup vulnerabil: persoane vulnerabile, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea de servicii alternative de sprijin pentru viața independentă și integrare în comunitate în scopul creșterii calității vieții persoanelor cu dizabilități prin asigurarea unor condiții decente de viață într-un mediu de tip familial.

Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea unui număr de 4 servicii sociale de tip locuință protejată pentru 32 de persoane adulte dezinstituționalizate și a unui centru de zi în județul Argeș, comuna Tigveni, satul Bălilești.

Implementarea proiectului, prin activitățile propuse, va conduce la dezvoltarea unor servicii alternative comunitare, care asigură tranziția de la viața în instituții rezidențiale de tip vechi, către servicii integrate comunitare de tip familial.

Obiective specifice:

  • Obiectivul specific 1. Dezvoltarea unui număr de 4 locuințe protejate în comuna Tigveni, satul Bălilești, pentru 32 de persoane adulte cu dizabilități dezinstituționalizate din Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Tigveni.
  • Obiectivul specific 2. Înființarea unui Centru de Zi pentru persoane adulte cu dizabilități, prin extindere, reabilitare, modernizare și dotare a unei clădiri în comuna Tigveni, satul Bălilești, județul Argeș.

Perioada de implementare a proiectului este de la data de 13.03.2019 și până la data de 30.10.2023.

Până la această dată, contractul de lucrări a fost executat în proporţie de 87%.

Conform activităţilor previzionate în contractul de finanţare, una din activităţile care se desfăşoară după semnarea contractului de finanţare este achiziţia publică a dotărilor (echipamente şi bunuri). Astfel, cele 4 Locuinţe Protejate şi Centrul de Zi vor fi dotate cu mobilier, aparatură electrocasnică, ustensile de bucătărie, articole IT şi licenţă de furnizare, instalaţii de supraveghere, aparate de gimnastică medicală, echipamente medicale, pichet PSI şi stingătoare.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply