Schitul argeșean Brădetu și-a sărbătorit astăzi hramul închinat Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Monahii care se ostenesc în acest loc binecuvântat de Dumnezeu au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Cu această ocazie, în Altarul de Vară ridicat în curtea Așezământului Monahal, chiriarhul eparhiei a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Ierarhul argeșean a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură îndemnându-i pe aceștia să-l aibă drept model în viață pe Sf. Ioan Botezătorul.

De-a lungul timpului, schitul care datează din vremea domnitorului Mircea cel Bătrân a rezistat peste secole ca obşte de călugări, fie de sine stătătoare, fie ca metoc al Mănăstirii din Curtea de Argeş. S-a menţinut până la reformele agrară şi bisericească impuse de Cuza, în urma cărora s-a dezvoltat satul actual Brădetu, iar schitul s-a transformat în biserică de enorie.

După 130 de ani, din dorinţa a trei călugări, s-a pornit la o ctitorie nouă, la 800 m altitudine, deasupra satului, așezământul monahal primind numele vechiului schit Brădetu.

Odată cu finalizarea construcţiei noului paraclis în anul 2005, a fost adusă la Brădetu icoana mare a Sfântului Nectarie pictată pentru Schitul Brădetu de monahiile din Mănăstirea Sfintei Treimi din Insula Eghina. Mai mult, în noul paraclis au fost aduse părticele din moaștele Sf. Ierarh Nectarie, care au fost așezate într-o raclă aurită.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.