Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale: „Combaterea consumului de droguri în școli, prevenirea cazurilor de bullying și a celor de violență sunt o prioritate pentru Guvernul României!”

Combaterea consumului de droguri în școli, prevenirea cazurilor de bullying și a celor de violență sunt o prioritate pentru Guvernul României! Acesta este motivul pentru care am semnat, alături de mai mulți colegi miniștri, Planul Național Cadru de Acțiune privind siguranța școlară, în condițiile în care peste câteva zile începe noul an școlar.

Implicarea asociațiilor de elevi și părinți, alături de reprezentanți ai autorităților, prin constituirea unor grupuri de acțiune la nivelul fiecărei unități de învățământ este unul dintre elementele de noutate.

Urmează elaborarea unui cadru normativ care să faciliteze depistarea consumului de droguri în școli, pe baza unor proceduri care să implice acordul părinților, să asigure confidențialitatea, nediscriminarea, să evite stigmatizarea sau bullying-ul.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply