În ziua de cinstire a Sfântului Sfințitului Mucenic Haralambie, obștea creștinilor Parohiei Berindești, Protoieria Curtea de Argeș, s-a bucurat de faptul că Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După oficierea Sfintei Liturghii, chiriarhul a săvârșit și Taina Sfântului Maslu. În cuvântul de învățătură a evidențiat importanța și rolul Sfântului Maslu în viața creștinilor și a arătat că, prin rugăciunea pentru cei bolnavi, Dumnezeu se milostivește și tămăduiește suferințele trupești și neputințele sufletești.

Totodată a oficiat și slujba Parastasului pentru preotul Nicușor Decebal Arsenescu, trecut în Țara de peste Veac, acum doi ani de zile.

Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Berindești a fost restaurată cu sprijinul credincioșilor și al unor sponsori, fiind resfințită în anul 2012. Toate lucrările s-au realizat atunci sub supravegherea preotului paroh Nicolae Decebal Arsenescu, care a trecut la cele veşnice în februarie 2021. Dupa decesul acestuia a fost numit ca paroh teologul Mihai Străuț, fiu al satului.

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.