Verificări la unități de service auto

În ziua de 22 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Argeș au acționat pentru verificarea respectării dispozițiilor O.G. 36/2002 privind autorizarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi de dezmembrare a vehiculelor uzate.

În cadrul activităților au fost verificate 4 locații în care se desfășurau activități ce fac obiectul actului normativ amintit, în care au fost constatate abateri, astfel:

  • a fost constatată o infracțiune, fiind înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, conform art. 348 din Codul Penal, ca urmare a depistării unei persoane care desfășura activiăți de reparații auto fără a fi autorizat;
  • a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform O.G. 36/2002, ca urmare a nerespectării condițiilor care au stat la baza autorizării de cărtre un agent comercial;
  • ca urmare a deficiențelor constatate în două locații ale unor unități service, a fost sesizat Registrul Auto Român pentru efectuarea de verificări conform competențelor specifice.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply